Plátky starého otca
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	150-180 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a z druhej mierne okoreníme, obalíme v hladkej múke a na oleji opečieme z oboch strán. Rúru dáme vyhriať na 200 stupňov Celzia. Hlbší pekáč vymastíme olejom a vystelieme ho polovicou olúpaných a natenko nakrájaných zemiakov.
 -  Trošku ich osolíme. Na zemiaky dáme na menšie kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu opečené mäso, polejeme výpekom, naukladáme tvrdý syr a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Do šľahačky zamiešame tatársku omáčku, horčicu, trochu soli a vrstvy v pekáči touto zmesou zalejeme. 
 - Pekáč prikryjeme pokrievkou a asi 2,5 – 3 hodiny pomaly pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |