Placky z kuracieho mäska
Autor receptu: abdul
Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho tomuto dielu takto doma nadávam.
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykostené kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Salámu postrúhame na strúhadle ako na mrveničku. Ide to rýchlejšie, ale možno tiež pokrájať na drobno. Lečo sterilizované mierne " vyžmýkame " v rukách, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Všetko okrem cibule a cesnaku zmiešame na kašu. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.
- Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčky cesnaku podľa chuti. Dobre premiešame.
- Z tejto miešaniny robíme placky veľkosti asi dlane, možno radšej menšie (kto má akú dlaň ?), hrubé asi 1 cm. Vyprážame ako haruľu z oboch strán. Tých placiek z jedného kuraťa je celkom dobrá kôpka.
Podávame so zemiakovou kašou, chlebom, alebo len tak " do ruky ". Je to jedlé za tepla aj za studena. Ja radšej za studena, ale väčšinou nezvýši. :-((.