Placky z kuracieho mäska

Autor receptu: abdul

Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho tomuto dielu takto doma nadávam.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Salámu postrúhame na strúhadle ako na mrveničku. Ide to rýchlejšie, ale možno tiež pokrájať na drobno. Lečo sterilizované mierne " vyžmýkame " v rukách, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Všetko okrem cibule a cesnaku zmiešame na kašu. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.
  2. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčky cesnaku podľa chuti. Dobre premiešame.
  3. Z tejto miešaniny robíme placky veľkosti asi dlane, možno radšej menšie (kto má akú dlaň ?), hrubé asi 1 cm. Vyprážame ako haruľu z oboch strán. Tých placiek z jedného kuraťa je celkom dobrá kôpka. Podávame so zemiakovou kašou, chlebom, alebo len tak " do ruky ". Je to jedlé za tepla aj za studena. Ja radšej za studena, ale väčšinou nezvýši. :-((.