Placky s prepeličím vajíčkom a medvedím cesnakom
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 24. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 24. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame na hrubšie rezance, pridáme múku, vajce, ochutíme soľou, korením, rascou a majoránom. V panvici na lievance pečieme z pripravenej hmoty placky dozlatista.
- 2
Medvedí cesnak krátko urestujeme na panvici a ochutíme soľou a korením. Vo vriacej vode s octom pošírujeme prepeličie vajíčka. Oravskú slaninu upečieme nasucho dochrumkava.
- 3
Na tanieri prekladáme zemiakové placky s medvedím cesnakom a slaninkou. Navrch položíme prepeličie vajíčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu