Pizzovníky
Autor receptu: baska23
Tento recept je nalepší aký som doteraz vyskúšala. Je rýchly a zachutí každému :)
Pizzovníky môžete vytvarovať podla fantázie :)
Dobrú chuť!
45 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia a vody spravíme kvasok(necháme postáť cca 5min.). Hladkú múku, cukor, soľ a olej zmiešame, Pridáme kvasok a vymiesime cesto(miesime dovtedy aby sa nám odlepovalo od ruky, varechy). Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.
- Kým nám cesto kysne spravíme si plnku.
Mäkké maslo, červenú papriku, pizza korenie a kečup poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj štipľavú papriku.
- Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti a vaľkáme do tvaru obdĺžnika na tenko(cca 1,5-2 cm). Cesto potrieme pripravenou plnkou, asi 1cm od okrajov ukladáme šunku, kukuricu,šampióny a nakoniec postrúhame syr a zrolujeme.
Stočené cesto režeme na kolieska- šikmo!!
Poukladáme na plech vystretý papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme cca 25min.