Pizzovníky

Autor receptu: baska23

Tento recept je nalepší aký som doteraz vyskúšala. Je rýchly a zachutí každému :) Pizzovníky môžete vytvarovať podla fantázie :) Dobrú chuť!

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia a vody spravíme kvasok(necháme postáť cca 5min.). Hladkú múku, cukor, soľ a olej zmiešame, Pridáme kvasok a vymiesime cesto(miesime dovtedy aby sa nám odlepovalo od ruky, varechy). Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.
  2. Kým nám cesto kysne spravíme si plnku. Mäkké maslo, červenú papriku, pizza korenie a kečup poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj štipľavú papriku.
  3. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti a vaľkáme do tvaru obdĺžnika na tenko(cca 1,5-2 cm). Cesto potrieme pripravenou plnkou, asi 1cm od okrajov ukladáme šunku, kukuricu,šampióny a nakoniec postrúhame syr a zrolujeme. Stočené cesto režeme na kolieska- šikmo!! Poukladáme na plech vystretý papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme cca 25min.