Pizza rožky
Autor receptu: orchidea
Viem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept a tak som sa rozhodla zverejniť ho. Veď to nebude jediný recept, ktorý je uverejnený viackrát, veľa je ich tu takých, ktoré sa odlišujú len množstvom surovín a názvami. Každý si môže aspoň vybrať, ktorý mu viac vyhovuje.
64 porcií |
30-35 minút na 185 °C |
Postup
- Do trošky mlieka dať cukor a droždie. Nechať kysnúť - kvások.
Zvyšok múky preosiať, pridať soľ, vegetu a oregano, potom pridať vykysnutý kvások, vo vlažnom mlieku rozšľahané 1 vajíčko a olej. Vypracovať lesklé cesto. Cesto nechať kysnúť.
Ja robím kysnuté cestá tak, že keď vykysne, ešte raz ho prepracujem a znovu dám kysnúť. Zdá sa mi cesto potom lepšie.
- Vykysnuté cesto rozdeliť na 8 častí. Kažú časť rozvaľkať do kruhu, potrieť kečupom, ktorý zmiešame s korením na pizzu (podľa chuti). Kruh rozrezať na 8 častí. (Vzniknú trojuholníky).
Na širšiu časť trojuholníka klásť kúsok šunkovej salámy, syra a slaniny. Stočiť od širšej časti k tenšej, vytvarovať rožtek a klásť na plech vyložený papierom na pečenie.
- Rožteky potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom, môže sa aj sezamom, nechať podkysnúť a dať piecť. Upečené rožteky ihneď potrieť olejom zmiešaným so soľou a pretlačeným cesnakom.