Pizza rožky

Autor receptu: orchidea

Viem, že receptov na pizza rožky je už tu viac, podobný dala aj forneta, ale mne sa osvedčil práve tento recept a tak som sa rozhodla zverejniť ho. Veď to nebude jediný recept, ktorý je uverejnený viackrát, veľa je ich tu takých, ktoré sa odlišujú len množstvom surovín a názvami. Každý si môže aspoň vybrať, ktorý mu viac vyhovuje.

64
porcií
30-35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Do trošky mlieka dať cukor a droždie. Nechať kysnúť - kvások. Zvyšok múky preosiať, pridať soľ, vegetu a oregano, potom pridať vykysnutý kvások, vo vlažnom mlieku rozšľahané 1 vajíčko a olej. Vypracovať lesklé cesto. Cesto nechať kysnúť. Ja robím kysnuté cestá tak, že keď vykysne, ešte raz ho prepracujem a znovu dám kysnúť. Zdá sa mi cesto potom lepšie.
  2. Vykysnuté cesto rozdeliť na 8 častí. Kažú časť rozvaľkať do kruhu, potrieť kečupom, ktorý zmiešame s korením na pizzu (podľa chuti). Kruh rozrezať na 8 častí. (Vzniknú trojuholníky). Na širšiu časť trojuholníka klásť kúsok šunkovej salámy, syra a slaniny. Stočiť od širšej časti k tenšej, vytvarovať rožtek a klásť na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Rožteky potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať strúhaným syrom, môže sa aj sezamom, nechať podkysnúť a dať piecť. Upečené rožteky ihneď potrieť olejom zmiešaným so soľou a pretlačeným cesnakom.