Pizza - nízko sacharidová

Autor receptu: dzejn

Perfektný spôsob ako pripraviť pizzu bez múky.

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Karfiol v posolenej vriacej vode necháme variť 10-15 minút.
  2. Uvarený karfiol necháme odkvapkať a rozmixujeme ho. Pridáme oregáno, soľ a vajíčka. Cesto poriadne zamiešame.
  3. Cesto vložíme do rúry na 10 minút a pečieme na 220 stupňoch, aby bolo chrumkavé.
  4. Paradajkový pretlak si postavíme na chvíľu na sporák. Pridáme bylinky, trochu cukru, 2-3 lyžice olivového oleja a necháme chvíľu povariť.
  5. Následne na už chrumkavé cesto pridáme pretlak a suroviny podľa chuti. Ja odporúčam, mozzarelu, prossutio, kapari, šampióny, prípadne ementaler ,ktorý dodá výbornú chuť. Vrch ešte posypeme oregánom a pokvapkáme olivový olejom. Pizzu pečieme ešte asi 10 min.