Pizza - nízko sacharidová
Autor receptu: dzejn
Perfektný spôsob ako pripraviť pizzu bez múky.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Karfiol v posolenej vriacej vode necháme variť 10-15 minút.
- Uvarený karfiol necháme odkvapkať a rozmixujeme ho. Pridáme oregáno, soľ a vajíčka. Cesto poriadne zamiešame.
- Cesto vložíme do rúry na 10 minút a pečieme na 220 stupňoch, aby bolo chrumkavé.
- Paradajkový pretlak si postavíme na chvíľu na sporák. Pridáme bylinky, trochu cukru, 2-3 lyžice olivového oleja a necháme chvíľu povariť.
- Následne na už chrumkavé cesto pridáme pretlak a suroviny podľa chuti. Ja odporúčam, mozzarelu, prossutio, kapari, šampióny, prípadne ementaler ,ktorý dodá výbornú chuť.
Vrch ešte posypeme oregánom a pokvapkáme olivový olejom.
Pizzu pečieme ešte asi 10 min.