Pizza alla Lucia so salámou Sibír

Autor receptu: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Filipa Ondrušeka

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na cesto:
    Vlažnú vodu nalejeme do veľkej misy a použijeme vidličku na miešanie sušeného droždia, pridáme cukor a soľ. Pridáme múku, sypeme ju po troške, kým nevytvoríme cesto. Ak chceme použiť hladké pružné cesto, tak pridáme ešte viac múky.
  2. Cesto si položíme na pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a cesto vypracujeme rukami. Ak sme spokojní s konzistenciou, cesto vložíme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Na paradajkovú drť:
    Paradajky rozmixujeme so strúčikom cesnaku, pridáme vínny ocot, trošku oleja, soľ, korenie, cukor. Nakysnuté cesto si vypracujeme v tvare kruhu, premiestnime si ho na plech, natrieme ho pripravenou paradajkovou drťou.
  4. Následne naň pridáme plátky syra Fontina, plátky salámy Sibír, pár lístkov bazalky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru a pečieme pri 200 stupňoch C (plynový sporák 6). Pečieme 20 minút, podávame bledš
    TIP: Ideálne podávať s fľašou červeného vína.