Foto: dadecova
chlebík, pre tých ktorí majú domácu pekáreň
5 minút minút
príprava
príprava
3 hod minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé dáme pivo, vodu, droždie, cukor, olej a ocot. Múku pomiešame a pridáme soľ. Múku zvyknem dať hocijakú aká je doma ale vždy pomiešam dva druhy :) Vložíme do pekárne aj múku a zapneme, na program 1 to je základný chleba, 1500 g. Druh pekárne máme Moulinex.
vyskúšať...
Takej veľkosti ako menšie jablko a varím ho v šupke, v mikrovlnke. Umyjem, napichám, 5-6 dierok, zakryť na tanier, a pri 750W takých 5-6 minút. zaleží od veľkosti. Použijem až po vychladnutí. Cesto je potom trochu mäkšie, nenaplašte sa. Celozrnnú múku môžte nahradiť aj ražnou, grahamovou.