Bravčové koleno
Pivné koleno
Autor receptu: pilcik
Je to balzam pre oko aj žalúdok.
6 porcií |
10 minút minút príprava |
360 minút minút na 95°C a 200°C °C |
Postup
- Prstami natrieme po celom kolene soľ. Dáme do hrnca nalejeme fľašku silného piva, pridáme koreniny, cibuľu na krúžky a celé strúčiky cesnaku.
- Hrniec zavrieme dáme do rúry na 5,5 - 6 hodín, pri teplote 90 °C - 100 °C. Necháme ho piecť bez pozerania.
- Potom hrniec otvoríme a dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 190 °C - 200 °C, za častého polievania výpekom. Takto bude potom koleno svietiť, že momentálne dostanete hlad.
- A takto koleno vyzerá na druhy deň. To pivo sa vyparilo a ostala len masť.