Bravčové koleno

Pivné koleno

Autor receptu: pilcik

Je to balzam pre oko aj žalúdok.

6
porcií
10 minút minút
príprava
360 minút minút
na 95°C a 200°C °C

Postup

  1. Prstami natrieme po celom kolene soľ. Dáme do hrnca nalejeme fľašku silného piva, pridáme koreniny, cibuľu na krúžky a celé strúčiky cesnaku.
  2. Hrniec zavrieme dáme do rúry na 5,5 - 6 hodín, pri teplote 90 °C - 100 °C. Necháme ho piecť bez pozerania.
  3. Potom hrniec otvoríme a dáme zapiecť na 30 minút pri teplote 190 °C - 200 °C, za častého polievania výpekom. Takto bude potom koleno svietiť, že momentálne dostanete hlad.
  4. A takto koleno vyzerá na druhy deň. To pivo sa vyparilo a ostala len masť.