Pistáciový ovál
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 26. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto I: | |
| 1 ks |
|
| 30 g |
|
| 25 g |
|
| 30 g |
|
|
|
|
| Cesto II: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
| Griláž: | |
| 50 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Cesto I: bielok vyšľaháme, pridáme práškový cukor a rozpus-tené, vychladnuté maslo. Múku zľahka zamiešame varechou a cesto prifarbíme. Natrieme na silikónovú podložku a zúbkovanou kartou natiahneme pásiky. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Cesto II: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec zamiešame múku. Polovicu cesta opatrne natrieme na cesto I, ktoré sme vytiahli z chladničky. Zvyšok natrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C asi sedem minút. Po upečení a vychladnutí vzorkový plát nakrájame na pásiky na veľkosť formy, do ktorej to budeme plniť. Z čistého piškótového cesta vykrojíme spodok dezertu.
- 3
Griláž: kryštálový cukor upálime na karamel, zamiešame pistácie a vylejeme na vymastený plech. Necháme vychladnúť, valčekom podrvíme. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vanilkou a cukrom. Rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme griláž. Túto náplň nastriekame do foriem vyložených plátom a doplníme zvyšnou šľahačkou. Po dokonalom stuhnutí dezert vytlačíme z formy a dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu