Pistáciový ovál

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 26. marca 2013
Pistáciový ovál
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto I:
1 ks
30 g
25 g
30 g
Cesto II:
5 ks
150 g
150 g
2 PL
2 PL
Plnka:
500 ml
2 ks
2 ks
10 g
Griláž:
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto I: bielok vyšľaháme, pridáme práškový cukor a rozpus-tené, vychladnuté maslo. Múku zľahka zamiešame varechou a cesto prifarbíme. Natrieme na silikónovú podložku a zúbkovanou kartou natiahneme pásiky. Necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Cesto II: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec zamiešame múku. Polovicu cesta opatrne natrieme na cesto I, ktoré sme vytiahli z chladničky. Zvyšok natrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C asi sedem minút. Po upečení a vychladnutí vzorkový plát nakrájame na pásiky na veľkosť formy, do ktorej to budeme plniť. Z čistého piškótového cesta vykrojíme spodok dezertu.

  3. 3

    Griláž: kryštálový cukor upálime na karamel, zamiešame pistácie a vylejeme na vymastený plech. Necháme vychladnúť, valčekom podrvíme. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vanilkou a cukrom. Rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme griláž. Túto náplň nastriekame do foriem vyložených plátom a doplníme zvyšnou šľahačkou. Po dokonalom stuhnutí dezert vytlačíme z formy a dozdobíme.

Diskusia k receptu

danielas
Toto vajíčko nemá chybu! Krásne jemné na pohľad a aj nádherne vyzdobené *****
poulette
Skoda, ze tu nie je prilozeny fotopostup :( Ale inak na pohlad nadherny zakusok :) Bravo !
beaatrix
aj Vas chvalia z Vasu pracu ? asi som protivna,ale je to sefkucharka
tothka
Nuž aj mne by fotopostup asi veľmi pomohol, ale inak poslúži aspoň ako inšpirácia na zdobenie veľkonočného zákuska
verona0510
Prekrásne...obdivujem takéto priam umelecké diela, si fakt šikulka, krásne veľkonočné sviatky prajem :-)
angast
páči sa mi ten čierny šnúrik s bobuľkami. úchvatné niečo.
mmelinda
....krásná práce.....a klidně ji pochválím. Mě za práci taky chválí a to vždy potěší, tak proč ne?
sisuk
každá práca, ktorá je robená zodpovedne a s láskou si zaslúži pochvalu... Takže chválim aj ja
vecnemlada
pekne pre sprestrenie sortimentu, ako z cukrarskej sutaze, ale nevidim tam tu spodnu piskotu a z postupu nie je jasne ako do formicky davat pasikavu, asi obtocit...moc pracne na doma, ale pekne, zisiel by sa fotopostup od odbornicky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia