Pistáciový zákusok

Pistáciové rezy

Autor receptu: valina

jemne pistáciové rezy

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame kávové cesto. Cesto dáme na plech 30x40 cm a pečieme pri 200 stupňoch 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme Amarettom (ak nemáme, použijeme rum).
  2. Pudingová plnka: V mlieku uvaríme puding zmiešaný s cukrom a necháme vychladiť. Potom vychladený puding primiešame do rozmiešaného masla alebo Hery.
  3. Šľahačka: Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme stužovač.
  4. Na korpus natrieme pudingovú plnku a nanesieme šľahačku. Zvyškom plnky pokvapkáme vrch a nakoniec zákusok posypeme nasekanými pistáciami.