Pistáciový zákusok
Pistáciové rezy
Autor receptu: valina
jemne pistáciové rezy
44 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame kávové cesto. Cesto dáme na plech 30x40 cm a pečieme pri 200 stupňoch 30 minút.
Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme Amarettom (ak nemáme, použijeme rum).
- Pudingová plnka: V mlieku uvaríme puding zmiešaný s cukrom a necháme vychladiť. Potom vychladený puding primiešame do rozmiešaného masla alebo Hery.
- Šľahačka: Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme stužovač.
- Na korpus natrieme pudingovú plnku a nanesieme šľahačku. Zvyškom plnky pokvapkáme vrch a nakoniec zákusok posypeme nasekanými pistáciami.
|