Šľahačkový zákusok
Šľahačkový zákusok

Piškótový rez so šľahačkovo-mascarponovým krémom

remy - fotkaremy, 3. novembra 2017
Piškótový rez so šľahačkovo-mascarponovým krémom
Foto: remy

Chutné rezy à la Tiramisu.

30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

120 g
100 g
4 ks
50 g (alebo maslo)
1 ČL
Plnka:
1,5 dcl (uvarená)
250 ml
250 g
1 ks
 (alebo iný likér)
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Postupne pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré pečieme cca 12 - 15 minút na 170 °C Použil som plech 28 cm x 21 cm x 5 cm, vhodné aj do tortovej formy s priemerom 26 cm.

  2. 2

    Upečené, vychladnuté cesto poprepichávame s vidličkou, polejeme likérom a kávou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom, mascarpone vymiešame s cukrom (ak sa niekomu bude zdať málo sladké, treba pridať trošku práškoveho cukru). Šľahačku jemne vmiešame do mascarpone. Plnku natrieme na cesto. Necháme odležať min 12 hodín. Pred podávaním posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

strucik
Zdá sa, že na rezoch je plnky dosť málo.

V surovinách chýba kypriaci prášok (aj kakao na posypanie).
remy
@Strucik (3.11.2017 21:19)

Ďakujem za upozornenie, vidieť že si skúsený Varecháč.
Tiramisu robievam s piškótami, najchutnejšie je s pridaním gaštanového pyré. Objem ingrediencií som upravil tak, aby cesto bolo menšie a plnka väčšia.
@redakcia
Ďakujem za doplnenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia