Foto: olinecka
Tieto rezy zvládne aj začiatočník a sú výborné......
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
10 PL |
|
5 + 5 PL |
|
0,5 bal |
|
0,5 dcl |
|
2,5 PL |
|
štipku |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 bal |
|
250 - 300 ml |
|
300 - 350 g |
|
200 ml (alebo sirup) |
|
podľa potreby |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
na potretie korpusu |
|
Postup
-
1
Vajíčka a cukor vymiešame do penista, pridáme olej, kyslú smotanu, štipku soli, premiešame. Múku si spojíme s práškom do pečiva a pridáme do cesta, zľahka premiešame varechou a dáme na plech vystlaný papierom (30 x 40 cm) na pečenie, boky plechu potrieme maslom vysypeme múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút.
-
2
Upečený korpus necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie. Boky upravíme a potrieme džemom.
-
3
Pripravíme si plnku tvaroh, vanilkový cukor a ricottu vymiešame do hladka.
-
4
Plnku nanesieme na korpus, ktorý sme potreli džemom. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na plnku.
-
5
Piškóty namáčame iba polovicu do džúsu s hladkou stranou nadol a poukladáme na vrch.
-
6
Vrch polejeme čokoládovou polevou aj bielou polevou. Necháme postáť v chladničke, aby zmäkli piškóty. Napokon konečne vychutnávame....
@Ancicka veru je fajny!!!! Ďakujem...
Dakujem za vysvetlenie :)))))))