Piškótová roláda s vínovým krémom a sedmokráskami fotorecept
Foto: Izabella929
Dnes taký trošku romantický zákusok. Krém som pripravila z červeného vína. Sedmokrásky sú jedlé a zdravé, nachádza sa v nich vitamín C, vápnik, draslík, Zobraziť celý popisDnes taký trošku romantický zákusok. Krém som pripravila z červeného vína. Sedmokrásky sú jedlé a zdravé, nachádza sa v nich vitamín C, vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala, preosiala do vaječného základu a opatrne vmiešala.
-
2
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Na plech som cesto vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený ešte horúci korpus som aj s papierom na pečenie položila na vlhkú kuchynskú utierku a zrolovala. Takto zabalený som nechala vychladnúť.
-
3
Keď zrolovaný korpus vychladol, odstránila som papier a nechala ešte chladiť na mriežke.
-
4
Do hrnca som dala 500 ml červeného vína som vmiešala dva Zlaté klasy a škoricový cukor.
-
5
Uvarila som hustú vínovu kašu a nechala ju vychladiť.
-
6
Maslo s cukrom a mletými klinčekmi som vymiešala do peny.
-
7
Po lyžici som pridávala vychladnutý vínový puding.
-
8
Poriadne som všetko spolu vyšľahala.
-
9
Korpus som rozvinula a natrela krémom, do zdobiaceho vrecka som si odložila krém aj na zdobenie. Naplnený korpus som zrolovala a roládu uložila do chladničky.
-
10
Bielu čokoládu som rozpustila a poliala roládu. Uložila do chladničky.
-
11
Vrch rolády som ozdobila odloženým krémom...
-
12
... a jedlými sedmokráskami. Prajem vám dobrú chuť.
Milá @haji ,jednoduchá roláda noc moc..ďakujem za komentár a prajem aj tebe pozehnanu nedeľu...
Opravujem...nič moc..
Ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár.