Piškótová roláda
Piškótová roláda s vínovým krémom a sedmokráskami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes taký trošku romantický
zákusok. Krém som pripravila z
červeného vína. Sedmokrásky sú jedlé a zdravé, nachádza sa v nich
vitamín C, vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo.
15 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala, preosiala do vaječného základu a opatrne vmiešala.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Na plech som cesto vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený ešte horúci korpus som aj s papierom na pečenie položila na vlhkú kuchynskú utierku a zrolovala. Takto zabalený som nechala vychladnúť.
- Keď zrolovaný korpus vychladol, odstránila som papier a nechala ešte chladiť na mriežke.
- Do hrnca som dala 500 ml červeného vína som vmiešala dva Zlaté klasy a škoricový cukor.
- Uvarila som hustú vínovu kašu a nechala ju vychladiť.
- Maslo s cukrom a mletými klinčekmi som vymiešala do peny.
- Po lyžici som pridávala vychladnutý vínový puding.
- Poriadne som všetko spolu vyšľahala.
- Korpus som rozvinula a natrela krémom, do zdobiaceho vrecka som si odložila krém aj na zdobenie. Naplnený korpus som zrolovala a roládu uložila do chladničky.
- Bielu čokoládu som rozpustila a poliala roládu. Uložila do chladničky.
- Vrch rolády som ozdobila odloženým krémom...
- ... a jedlými sedmokráskami. Prajem vám dobrú chuť.