Piškótová roláda

Piškótová roláda s vínovým krémom a sedmokráskami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes taký trošku romantický zákusok. Krém som pripravila z červeného vína. Sedmokrásky sú jedlé a zdravé, nachádza sa v nich vitamín C, vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo.

15
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala, preosiala do vaječného základu a opatrne vmiešala.
  2. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Na plech som cesto vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený ešte horúci korpus som aj s papierom na pečenie položila na vlhkú kuchynskú utierku a zrolovala. Takto zabalený som nechala vychladnúť.
  3. Keď zrolovaný korpus vychladol, odstránila som papier a nechala ešte chladiť na mriežke.
  4. Do hrnca som dala 500 ml červeného vína som vmiešala dva Zlaté klasy a škoricový cukor.
  5. Uvarila som hustú vínovu kašu a nechala ju vychladiť.
  6. Maslo s cukrom a mletými klinčekmi som vymiešala do peny.
  7. Po lyžici som pridávala vychladnutý vínový puding.
  8. Poriadne som všetko spolu vyšľahala.
  9. Korpus som rozvinula a natrela krémom, do zdobiaceho vrecka som si odložila krém aj na zdobenie. Naplnený korpus som zrolovala a roládu uložila do chladničky.
  10. Bielu čokoládu som rozpustila a poliala roládu. Uložila do chladničky.
  11. Vrch rolády som ozdobila odloženým krémom...
  12. ... a jedlými sedmokráskami. Prajem vám dobrú chuť.