Pirohy plnené mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, uvaríme a prelisujeme, pridáme soľ, vajcia, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme plnkou. Naplnené preložíme, okraje pospájame, aby nevytekala plnka a dáme variť do vriacej osolenej vody, až kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. Plnka: Na rozpálený olej dáme na kocky nakrájanú cibuľu, potom mäso, osolíme a okoreníme, krátko orestujeme a zalejeme vodou. podusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané paradajky, a ešte povaríme tri minúty, vychladnutou plnkou plníme pripravené cesto.