Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom

Autor receptu: redakcia

Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájané na steaky osolíme, okoreníme a naložíme do pomarančovej šťavy s nasekanou čili papričkou a trochou oleja. Necháme odležať.
  2. Po odležaní mäso opečieme z každej strany podľa toho, ako ho chceme mať prepečené (najlepšie je medium rare).
  3. Hotové steaky odložíme a necháme odpočinúť, aby z nich nevytiekla šťava. Potom mäso nakrájame na rezance a podávame.