Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Autor receptu: redakcia
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájané na steaky osolíme, okoreníme a naložíme do pomarančovej šťavy s nasekanou čili papričkou a trochou oleja. Necháme odležať.
- Po odležaní mäso opečieme z každej strany podľa toho, ako ho chceme mať prepečené (najlepšie je medium rare).
- Hotové steaky odložíme a necháme odpočinúť, aby z nich nevytiekla šťava. Potom mäso nakrájame na rezance a podávame.