Kuracie krídelká

Pikantné údené krídelká

Autor receptu: redakcia

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL oleja a restujeme najemno nakrájané 2 jarné cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 PL trstinového cukru, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL vínneho octu, 2 PL tmavej sójovej omáčky a 1/2 ČL mletého čili.
  2. 1,5 kg údených kuracích krídel vypražíme v 500 ml slnečnicového oleja dozlatista, vyberieme a necháme odkvapkať.
  3. Vypražené krídelká preložíme do panvice s omáčkou, dobre prehrejeme a premiešame. Servírujeme posypané nasekanou jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a nakrájanou čili papričkou.