Pikantné kuracie krídla (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
4-5 porcie |
310 minút príprava |
30 a viac minút na 180-200 °C |
Postup- Krídla umyjeme,očistíme a odstránime konce.(nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich ma rada:)
- Z horčice ,octu,pomarančovej šťavy,medu,sojovej omáčky,pretlačeného cesnaku a oleja pripravíme marinádu a dochutíme ju čili korením.
- krídla zmiešame s marinádou a necháme 4 hodiny odležať v chladničke.(najlepšie je na noc ,ved ako stale čim dlhšie tým lepšie:)ale 4 hodinky stačia:))
- potom ich poukladáme na plech a pečieme minimalne 30 minut pri 180-200 stupnoch.
- Počas pečenia ich podlievame marinádou.(mamka ma radšej chrumkavejšie tak som ich nechala dlhšie ale mäsko bolo mäkke už po 30 minutach:))
- Za tu dobu čo boli v rúre som si pripravila horčicovo-medový dip:).......robila som ho od oka ale tak asi 3 lyžice dijonskej horčice,2-3 lyžice medu 5 lyžíc kyslej smotany a 2 lyžice tatarskej omáčky:).......ostrá ale výborna ak chcete jemnejšiu tak len pridajte viac smotany alebo mediku:))......najprv som si v miske zmiešala smotanu s tatarkou a v druhej nadobe dijonsku horčicu a medík a potom som to len zmiešala:)
- a tu je premiešaný:)
- Podávala som s dipom,hranolčekmi a zeleninkou:) prajem dobrú chuť:))
Tu su z blízka:)
|