Pikantné kuracie krídla (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

4-5
porcie
310 minút
príprava
30 a viac minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krídla umyjeme,očistíme a odstránime konce.(nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich ma rada:)
  2. Z horčice ,octu,pomarančovej šťavy,medu,sojovej omáčky,pretlačeného cesnaku a oleja pripravíme marinádu a dochutíme ju čili korením.
  3. krídla zmiešame s marinádou a necháme 4 hodiny odležať v chladničke.(najlepšie je na noc ,ved ako stale čim dlhšie tým lepšie:)ale 4 hodinky stačia:))
  4. potom ich poukladáme na plech a pečieme minimalne 30 minut pri 180-200 stupnoch.
  5. Počas pečenia ich podlievame marinádou.(mamka ma radšej chrumkavejšie tak som ich nechala dlhšie ale mäsko bolo mäkke už po 30 minutach:))
  6. Za tu dobu čo boli v rúre som si pripravila horčicovo-medový dip:).......robila som ho od oka ale tak asi 3 lyžice dijonskej horčice,2-3 lyžice medu 5 lyžíc kyslej smotany a 2 lyžice tatarskej omáčky:).......ostrá ale výborna ak chcete jemnejšiu tak len pridajte viac smotany alebo mediku:))......najprv som si v miske zmiešala smotanu s tatarkou a v druhej nadobe dijonsku horčicu a medík a potom som to len zmiešala:)
  7. a tu je premiešaný:)
  8. Podávala som s dipom,hranolčekmi a zeleninkou:) prajem dobrú chuť:)) Tu su z blízka:)