Pikantná špecialita (fotorecept)

Autor receptu: dada1010

Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne štipľavé, tak k nemu podávam mäkkučký chlebík, ale kľudne k nemu môžeme podávať hranolky alebo pečené zemiaky. Pôvodne som ho robila len z troch ingrediencií, mäso, feferónový šalát so syrom z Lahôdok a z tvrdého syru. Len keď začali tento šalát robiť všade iný, tak ho bolo treba vylepšiť, tak som recept trošku upravila.

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrájame na pásiky ako na čínu. Do feferónového šalátu pridáme hrášok, kukuricu, uhorky na kolečká, nadrobno nakrájanú kápiu. Feferónku podľa chuti, a záleží aj aký je šalát ktorý sme kúpili. Mäso prudko na troške oleja opečieme a pridáme šalát, dusíme do mäkka.
  2. Pustí to veľa šťavy, tak to musíme dusiť až pokým sa to úplne nevydusí, nesmie ostať ani trošku šťavy. Môžeme trošku dosoliť, nie veľa lebo syr je dosť slaný.
  3. K takto vydusenému mäsku pridáme všetok nastrúhaný syr, premiešame a vypneme. Na mojich obrázkoch je dávka na oslavu až z dvoch kíl mäsa.
  4. Teplé naložíme na tanieriky a podávame. Ja to robím dosť štipľavé, lebo všetci to máme tak radi, ale každý si to musí prispôsobiť podľa vlastnej chuti.