Pikantná špecialita (fotorecept)
Autor receptu: dada1010
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne štipľavé, tak k nemu podávam mäkkučký chlebík, ale kľudne k nemu môžeme podávať hranolky alebo pečené zemiaky. Pôvodne som ho robila len z troch ingrediencií, mäso, feferónový šalát so syrom z Lahôdok a z tvrdého syru. Len keď začali tento šalát robiť všade iný, tak ho bolo treba vylepšiť, tak som recept trošku upravila.
Postup
- Mäso si nakrájame na pásiky ako na čínu.
Do feferónového šalátu pridáme hrášok, kukuricu, uhorky na kolečká, nadrobno nakrájanú kápiu. Feferónku podľa chuti, a záleží aj aký je šalát ktorý sme kúpili.
Mäso prudko na troške oleja opečieme a pridáme šalát, dusíme do mäkka.
- Pustí to veľa šťavy, tak to musíme dusiť až pokým sa to úplne nevydusí, nesmie ostať ani trošku šťavy. Môžeme trošku dosoliť, nie veľa lebo syr je dosť slaný.
- K takto vydusenému mäsku pridáme všetok nastrúhaný syr, premiešame a vypneme.
Na mojich obrázkoch je dávka na oslavu až z dvoch kíl mäsa.
- Teplé naložíme na tanieriky a podávame. Ja to robím dosť štipľavé, lebo všetci to máme tak radi, ale každý si to musí prispôsobiť podľa vlastnej chuti.