Pikantná polievka z muškátovej tekvice

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 2. decembra 2015
Pikantná polievka z muškátovej tekvice
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6-8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
120 g
4 strúčiky
podľa chuti
150 g
100 g
 na zaliatie
200 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť v rúre zohriatej na 180 °C domäkka. V hrnci urestujeme cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájanú mrkvu tak, aby skaramelizovala. Pridáme na plátky nakrájané zemiaky.

  2. 2

    Základ zalejeme vývarom a varíme, kým nie je všetka zelenina mäkká. Nakoniec pridáme dužinu z tekvice, čili podľa chuti a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu na zjemnenie, ešte trošku pomixujeme a dochutíme.

Diskusia k receptu

radox1
takto aj ja varim,dolezite je tekvicu upiect,aby skaramelizovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia