Pikantná polievka z muškátovej tekvice
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 2. decembra 2015
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 2. decembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6-8
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť v rúre zohriatej na 180 °C domäkka. V hrnci urestujeme cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájanú mrkvu tak, aby skaramelizovala. Pridáme na plátky nakrájané zemiaky.
- 2
Základ zalejeme vývarom a varíme, kým nie je všetka zelenina mäkká. Nakoniec pridáme dužinu z tekvice, čili podľa chuti a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu na zjemnenie, ešte trošku pomixujeme a dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu