Pikantná nátierka

Autor receptu: martdekor

Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva sa ako pomazánka na hrianky, na chlebík vo vajíčku, alebo aj na ochutenie mäska, ako je napr. soté.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kápiu si umyjeme a odrežeme z nej iba stopky a celé pomelieme spolu s očisteným cesnakom a feferónkami. Dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a ocot. Povaríme na miernom ohni, až kým nám nezačne hustnúť. Ešte horúce lejeme do maličkých fľaštičiek a poriadne uzatvoríme vekom. Ja používam fľaše od malej tatárskej omáčky, alebo od detskej výživy. A dáme sterilizovať na 20 minút. Po sterilizovaní uložíme do deky na 24 hodín.
  2. Pomazánka je mierne pálivá, pre tých, čo milujú viac pálivú tak si môžu pridať viac feferóniek a pokiaľ chcete ulahodiť aj svojim menším ratolestiam tak si môžte pomazánku urobiť bez feferóniek. Dobrú chuť !