Pikantná nátierka z václaviek

praezision - fotkapraezision, 21. októbra 2012

Keďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden recept, ktorý som dostala od priateľovej maminy. Dúfam, Zobraziť celý popisKeďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden recept, ktorý som dostala od priateľovej maminy. Dúfam, že vám bude chutiť aspoň tak ako môjmu priateľovi.

Suroviny

2 kg
1/2 kg čerstva
1/2 kg čerstvá
80 dkg
1 hlávka
5 ks
75 dkg
1 PL
podľa chuti a čierne korenie mleté
1 dcl




Postup

  1. 1

    Cibuľu, papriku červenú aj zelenú a feferóny si nakrájame a udusíme na oleji tak ako keby sme robili lečo. Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 1
  2. 2

    Hríbiky Václavky si uvaríme v slanej vode, keď voda začne vrieť, stačí variť 10 minút. Potom ich ocedíme a necháme vychladnúť.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí všetky suroviny a aj cesnak zomelieme, zmiešame, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, dobre premiešame, pridáme bravčovú masť a dáme na 1/2 hodinu znovu dusiť.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 3
  4. 4

    Udusené to vyzerá takto. Zase to treba nechať vychladnúť.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 4
  5. 5

    Keď to máme vychladnuté, všetko zmixujeme a nalievame do pripravených pohárov, poháre pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme pri 100 °C 60 minút.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 5
  6. 6

    A toto je konečný výsledok. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Z tejto dávky vám vyjde 13-14 pohárov.

    Pikantná nátierka z václaviek  - obrázok 6

Diskusia k receptu

marjam49
no výýýýborne, konečne viem, čo s kopcom podpiniek, ktoré čakajú na balkóne, a mne sa do nich nechce...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia