Foto: praezision
Keďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden recept, ktorý som dostala od priateľovej maminy. Dúfam, Zobraziť celý popisKeďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden recept, ktorý som dostala od priateľovej maminy. Dúfam, že vám bude chutiť aspoň tak ako môjmu priateľovi.
Suroviny
2 kg |
|
1/2 kg čerstva |
|
1/2 kg čerstvá |
|
80 dkg |
|
1 hlávka |
|
5 ks |
|
75 dkg |
|
1 PL |
|
podľa chuti a čierne korenie mleté |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Cibuľu, papriku červenú aj zelenú a feferóny si nakrájame a udusíme na oleji tak ako keby sme robili lečo. Odstavíme a necháme vychladnúť.
-
2
Hríbiky Václavky si uvaríme v slanej vode, keď voda začne vrieť, stačí variť 10 minút. Potom ich ocedíme a necháme vychladnúť.
-
3
Po vychladnutí všetky suroviny a aj cesnak zomelieme, zmiešame, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, dobre premiešame, pridáme bravčovú masť a dáme na 1/2 hodinu znovu dusiť.
-
4
Udusené to vyzerá takto. Zase to treba nechať vychladnúť.
-
5
Keď to máme vychladnuté, všetko zmixujeme a nalievame do pripravených pohárov, poháre pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme pri 100 °C 60 minút.
-
6
A toto je konečný výsledok. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Z tejto dávky vám vyjde 13-14 pohárov.
uz aj idem skusat, lebo vcerajsi zber vaclaviek v zahrade bol necakany a bohaty
varecha.pravda.sk/recepty/hubova-natierka-na-hrianky-foto...