Pikantná nátierka z václaviek

Autor receptu: praezision

Keďže sa tieto hríbiky trošku oneskorili a dajú sa teraz ešte v lese nájsť, pridávam jeden recept, ktorý som dostala od priateľovej maminy. Dúfam, že vám bude chutiť aspoň tak ako môjmu priateľovi.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, papriku červenú aj zelenú a feferóny si nakrájame a udusíme na oleji tak ako keby sme robili lečo. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Hríbiky Václavky si uvaríme v slanej vode, keď voda začne vrieť, stačí variť 10 minút. Potom ich ocedíme a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí všetky suroviny a aj cesnak zomelieme, zmiešame, ochutíme soľou a mletým čiernym korením, dobre premiešame, pridáme bravčovú masť a dáme na 1/2 hodinu znovu dusiť.
  4. Udusené to vyzerá takto. Zase to treba nechať vychladnúť.
  5. Keď to máme vychladnuté, všetko zmixujeme a nalievame do pripravených pohárov, poháre pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme pri 100 °C 60 minút.
  6. A toto je konečný výsledok. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Z tejto dávky vám vyjde 13-14 pohárov.