Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke
Autor receptu: hviezdickaz
Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné ,podľa toho čo chladnička dá ... :o)
4-5 porcie |
15 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na cibuľke. Pridáme koreniny - soľ,korenie,papriku,rascu,vegetu. Ďalej pridáme lečo,zalejeme asi 1,5 - 2 dl vody, pridáme ešte časť kečupu a horčice./ Kto chce viac pikantné jedlo ,pridá si feferónku alebo chilli,prípadne iné druhy korenín . /
- Počas dusenia podlievame mäso po troške vodou,keď je už mäkké / cca.50-60 min. / , dochutíme ho prelisovaným cesnakom alebo cesnakovou pastou a pridáme zvyšný kečup a horčicu, ktoré nám zvyšnú šťavu zahustia.
- Zmes dáme do väčšej zemiakovej placky,ktorú preložíme na polovicu.Podávame so zeleninovou oblohou,posypané postrúhaným syrom.
Dobrú chuť :o)