Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke

Autor receptu: hviezdickaz

Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné ,podľa toho čo chladnička dá ... :o)

4-5
porcie
15 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na cibuľke. Pridáme koreniny - soľ,korenie,papriku,rascu,vegetu. Ďalej pridáme lečo,zalejeme asi 1,5 - 2 dl vody, pridáme ešte časť kečupu a horčice./ Kto chce viac pikantné jedlo ,pridá si feferónku alebo chilli,prípadne iné druhy korenín . /
  2. Počas dusenia podlievame mäso po troške vodou,keď je už mäkké / cca.50-60 min. / , dochutíme ho prelisovaným cesnakom alebo cesnakovou pastou a pridáme zvyšný kečup a horčicu, ktoré nám zvyšnú šťavu zahustia.
  3. Zmes dáme do väčšej zemiakovej placky,ktorú preložíme na polovicu.Podávame so zeleninovou oblohou,posypané postrúhaným syrom. Dobrú chuť :o)