Pikantná jelenia sviečkovica s bryndzovým pyré

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Sviečkovicu umyjeme, osušíme, zbavíme blán a naložíme do olivového oleja. Pridáme bylinky podrvené v mažiari. Mäso dáme odležať do chladničky najmenej na jeden deň.
  2. Baby mrkvu a zemiaky očistíme. Brokolicu porozdeľujeme na menšie ružičky. Mrkvu na olivovom oleji orestujeme a podlejeme osolenou teplou vodou. Keď je polomäkká, pridáme ružičky brokolice a krátko spolu podusíme. Zeleninu na záver scedíme. Do druhého hrnca dáme variť vodu a do nej pridáme nakrájané zemiaky a soľ. Kým sa zemiaky uvaria, pripravíme z feferónok, rozmarínu a tymianu a zmes. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do nich bryndzu. Prikryjeme, aby sa bryndza rozpustila, po chvíli zemiaky s bryndzou popučíme.
  3. Rozpálime panvicu a z marinády vyberieme jeleniu sviečkovicu. Opečieme ju zo všetkých strán asi tri minúty, aby bolo mäso stredne prepečené. Potom ho obalíme v zmesi, ktorú sme pripravili z byliniek a feferónok.