Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom fotorecept

eviana - fotkaeviana, 7. februára 2014
Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept)
Foto: eviana

Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

70 g
2 PL
2 PL
50 g
1 - 2 ks
1 ks
2 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    ...pripravíme si suroviny - počas pracovného procesu mi brnkli do nôty ešte cibuľa a "srdiečko" - vnútro zelenej časti póru, plus soľ a korenie samozrejme

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...camembert nakrájame na kocky (nakrájala som si polovicu - polkruh - camembertu na plátky cca 2 mm hrubé, prekrojila po dĺžke na polovicu a potom som krájala na cca 2 mm široké pásiky), chilli papričku aj so zrniečkami celú na malé kúsky, pór a cibuľu tiež na kúsky. Cibuľu posolíme, aby trošku zmäkla.

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...do misy si dáme 3 plátky zmäknutého masla - cca 50 g

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme nasekané suroviny

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...zmiešame s maslom

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridáme jogurt a majonézu, mleté čierne korenie

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...všetko spolu zmiešame do kompaktnej hmoty - kto má rád jemné nátierky môže rozmixovat ponorným mixérom, ale ja som chcela, aby bola takáto rustikálna. Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám :)

    Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
milá @eviana , paráda, encián som dnes večerala, ale len tak "na holo" s rožkom, kde si bola s touto dobrotou? :) úvodná foto sa mi veľmi páči, ešte prezraď odkiaľ máš tú papričku, nech nebehám po všetkých obchodoch zajtra. rcp si uložím a máš 5*****
eviana
@luss44 , ďakujem za usmievavé slová uznania, teší ma, že Ťa nátierka zaujala. Chilli som pozerala v Billa - mali 3 malé kúsky (červená, zelená, žltá) za 1,29 tuším a v LIDLi mali 6-7 v balíčku, krásnych červených, jedna žltá medzi nimi za 0,99 EUR.
eviana
@mariamka , keď ja tak rada brnkám drahá Mary :) PS: To máš za tú bôčikovku ♥
luss44
@eviana potom ma napadlo, že som ich videla v Lidli, zajtra sa tam aj tak chystám, idem dopísať do zoznamu, dik
salinka
Mám pocit, že keď mužovi pripravím túto nátierku, tak mu už nestihnem ujsť....toľká dávka afrodiziaka:-) Ale vyskúšam to:-)))
eviana
@salinka , a teraz si totálne odhalila celú moju taktiku :))) Prajem Vám krásny večer :) A ďakujem... aj za smiech, ktorý si mi spôsobila svojimi písmenkami :)
kimlo
Ej takuto veru mam rad aj ja...vdaka za recept. :-)
eviana
@jerica , Jaruška, ďakujem za slová uznania, mám radosť, že Ťa nátierka zaujala :)
havino
že si neni suseda, chlieb by som doniesla :-), šak len pol krajca teraz na noc :D, dobre tak koliesko rožka celozrnného teda, aby moc nebolo, len opáčiť, camembert mám v chladničke stale, doslova furt a stále, zajedá sa, opeká s medom a chilli, ale pomazánku som z neho ešte nie, ukladám a príde na rad
jerica
€vka, nielen zaujala, ale určite ju aj vyskúšam, ja som syrová , zeleninová , je už tam medzi obľúbené :-)
eviana
Jaruška, budem rada keď Vám zachutí a veľmi ma poteší, ak mi dáš vedieť či a ako chutila... ďakujem Ti :)
kukulienka71
takáto pomazánka sa u nás dlho neohreje...vďaka za recept,@eviana ,ja si ju dám na chlebík do rúry na pár minút,mám rada teplé sendviče so syrom*****
eviana
@kukulienka71 , a vieš, že som na to tiež myslela, aké by to bolo v zapečenom stave? Vyskúšaj a daj mi vedieť... táto sa "zožrala", takže už neskúsim... Ďakujem ja Tebe za milé slová :)
zuzkabluzka
aj ja sa pripajam k pochvalam, musi to byt vyborne a na teplom chlebe ani nehovorim.... :) a paci sa mi uvodne foto, taka usmiata fotecka ;)
sracz
Bacili ja "pálim" 24/7/12/364÷5 a po afrodizakách "ja prahnu jako slepice za flusem", čo vzhľadom na moje dve šestky a niečo, nie je div!!! Ta ňe? Rozhodne po zahrievacom kole v puse a následne aj v brušku (he-he), nižšie sa už ani neodvážim poukazovať, milá @eviana uvidím minimálne päť ***** na neskoronočnej -:))) oblohe!!!
sracz
Hech!!! ..... a teraz "špekulujem", či sú to:bacili, bacily, alebo snáď bacile? Keby som bol napísal "bacile" mohol som mať chybu gramatickú, ale určite nie "tvrdku, hrúbku, ..."!
janger
Juj, @evianka , vsetko v tomto recepte mam rada, len chili sa trosku bojim:-))). Nie som na stiplave. Muz ma rad, tomu by velmi vyhovovalo, ja by som si dala trosku menej stiplavinky do toho. Ta tvoja fotecka je ale tak lakava, ze by som sa hned zahryzla :-).
kecemis
Tak toto vsetkymi piatimi. Aj pat krat denne, pat krat do tyzdna.
pusta
@eviana milá, to je úžasná nátierka plnej chuti, takého chlapského šmaku :-))))), aj ja si z nej prosííííím a ešte aj prídavok chilli len pre mňa :-) mám totiž "vyplechovanú papuľu" na ostré chute :DDD
zbožňujem pikantné :-)
a jasne vínečko dobré k tomu si prosím, pivečko by tiež išlo - ale to ja nie, ja som vinár :-)
nádherné žravé chuť vzbudzujúce foto a za všetko 5**** - ako iináč?
eviana
@zuzkabluzka , ďakujem za milé slová a máš pravdu... veď tá chilli sa usmieva, som si ani neuvedomila ako pekne to vyšlo :)
eviana
@sracz , si ma zasa rozosmial :) Schvaľujem Tvoju nasadenosť v boji s bacilami, treba byť na ne potvory krpaté vždy pripravený :) Páči sa mi Tvoj vzťah k afrodiziakám, šak čo by nie, keď som na tom podobne, aj keď momentálne žiadnu šestku nemám :) Hlavne že sme zdraví a život so všetkým čo prináša nás baví. Ďakujem za Tvoje milé slová, zdravím Teba i dámu Tvojho srdca do Iowy :)
PS: ešte nejaký ten recepis s afrodiziakami mám v rukávje :)
eviana
@janger , Janielka, množstvo chilli je možné regulovať - do nátierky pridať menej a potom sa na mužových chlebíkoch vyjašiť na povrchu, doštiplaviť ich :)
Ďakujem Ti za milé slová, budem rada ak vyskúšate a dáte mi vedieť ako chutilo :)
eviana
@marianne , drahá, budem veľmi rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak bude pre Vás ozaj výborná :)
eviana
@pusta , chilli u nás nesmie chýbať, takže koľko Ti Tvoja "vyplechovaná papuľa" ráči, nech sa Ti len páči :) A fajné vínko sa u nás tiež vždy nájde, ja síce vínu rozumiem ako koza petržlenu, ale môj chlap má víno rád, takže by ste niečo isto vhodné našli :) Ďakujem za milé slová :)
afataga
vyzera dobre, to je co za odroda chilli? akasi je mega, zeby z Fukusimi?
eviana
Ďakujem. Ja znalec chilli nie som, ja len "predávam" čo som kúpila :) Domáce mám už len suché, alebo v natierkovej forme a sem som chcela čerstvé :) Ale na úvodnom foto je v popredí, preto sa zdá byť fukušimská :)
eviana
@havino... keď nejde mohamed k hore, musí ísť hora k mohamedovi, a kvôli tým Tvojim úžasných chlebom rada pôjdem v sveta kraj, hen toť za roh do Žiliny neni problém - a hneď s celým kýblom nátierky :) Ďakujem :)
tiginko
veľmi lákavá nátierka, určite vyskúšam.... @afataga takéto mega čili predávajú aj v Bille
amelie
... tiež som si mohla takú dobrú nátierku všimnúť skôr:-( Je zimné, čiže nátierkovú-čajové obdobie, takže urobím na večeru:-))), lebo z obeda nič nezostalo... stále tvrdím, že v jednoduchosti je krása a dávam prednosť prácnosti ako počtu ingrediencií:-)) ďakujem za dobrý nápad, eviana:-)
eviana
@tiginko , ďakujem za milý komentár, bude mi potešením ak vyskúšaš a zachutí :)
eviana
@amelie , mám radosť, že Ťa táto moja nátierka zaujala, ďakujem Ti za milé slová uznania... budem v očakávaní Tvojich dojmov z nej :)
eviana
@medovnicek , ďakujem Ti, teším sa, že aspoň môj recept za mňa do Senice zájde :) Budem rada, ak mi dáš vedieť ako a či chutilo.
luss44
milá @eviana , tak dnes prišiel rad na Tvoju nátierku, musím povedať že je výborná, camembert som tam buchla celý-keď syrové tak syrové. Je bez póru, nemám, ale ostatné som dodržala, jedna feferónka je tak akurát, aspoň pre nás. Ďakujem :)
eviana
@luss44 , až dnes som našla Tvoj komentár... a veľmi sa teším, že Vám chutilo, super si sa vynašla - tiež pri varení razím zásadu - čo nemám, nedám, nebude chýbať :) ... ďakujem Ti milá @luss44 za skvelú správu ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia