Foto: matja
Ak vám náhodu, tak ako mne ostane zvyšok perníka (pečený v celku, nie malé koláčiky) môžete skúsiť pripraviť perníkové guľky. Keďže recept som vytvárala Zobraziť celý popisAk vám náhodu, tak ako mne ostane zvyšok perníka (pečený v celku, nie malé koláčiky) môžete skúsiť pripraviť perníkové guľky. Keďže recept som vytvárala len tak "za chodu" neuvádzam množstvá surovín, tie sa i tak odvíjajú od množstva nezjedeného perníka.
príprava
Postup
-
1
Nezjedený perník necháme voľne dobre preschnúť. Ak je preschnutý a drobivý postrúhame, pomelieme, posekáme ho, alebo akýmkoľvek spôsobom privediem do stavu "strúhanka".
- 2
Hrozienka si namočíme do brusnicového sirupu, ktorý sme rozriedili s trochou vody a pridáme aj rumovú arómu či rum. Kým hrozienka nasávajú chute, horkú (kvalitnú) čokoládu si nasekáme na drobné kocky a čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame spolu perníkovú strúhanku, nasekanú čokoládu, hrozienka aj s trochou sirupu v ktorom sa lúhovali a nakoniec aj roztopenú čokoládu na varenie. Po dôkladnom premiešaní, spracovaní by mala vzniknúť dobre tvarovateľná a nelepivá hmota.
- 3
Zo vzniknutej hmoty tvarujeme guľky (veľkosti aká sa vám páči a chutí ), ktoré dobre vyváľame v kokosovej múčke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@bejgi z pernika som vyrabala adventny kalendar a ostalo mi tam dost odrezkov a tie nikto nechcel ... tak som nechala vysusit a toto vymyslela
@ancicka zaujalo ma to plenenie pernikov pernikovym cestom - nechcelo by sa ti pridat recept?