Drobné perníkové pečivo

Perníkové gombičky s marcipánom

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií
60 (+ odležanie cest minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku so sódou a s korením preosejeme na pracovnú dosku a doprostred urobíme jamku. Cukor, med, džem a tuk zahrejeme, aby bola zmes tekutá, a zmiešame s vajcami. Potom zmes vlejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké, tuhšie cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke.
  2. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 4 – 5 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
  3. Polovicu upečených koliesok potrieme marhuľovým džemom. Z marcipánu vytvoríme guľôčky a poukladáme ich do stredu natretých medovníčkov. Potom ich zlepíme s nenatretými medovníčkami. Ozdobíme polevou, ktorú si pripravíme podľa obrázkového návodu.