Foto: europizza
Cookes patria medzi moje najobľúbeniejšie dezerty (čo sa týka pečenia) lebo sa na nich nedá takmer nič pokaziť :) Zobraziť celý popis Cookes patria medzi moje najobľúbeniejšie dezerty (čo sa týka pečenia) lebo sa na nich nedá takmer nič pokaziť :) Aj tento recept mám od kamarátky (tej istej ako recept čokoládové cookies). Aj tento som si upravila čiastočne podľa seba. Môžete ich robiť po celý rok ale tieto sa mi zdajú ,,vianočnejšie" nakoľko vôňa pri ich pečení v kombinácii s vôňou čerstvého ihličia a zvukom kolied vytvárajú pre mňa skvelú atmosféru Vianoc.
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
1 šálka = 250ml
Čo sa týka korenín, použila som perníkové korenie, mletú škoricu, citrónovú kôru, mletý zázvor, koriander...skrátka všetko, čo som našla doma a povedala som si, že by sa to mohlo hodiť do tohoto receptu. Množstvo som dala podľa chuti a vône. Takže sa nebojte trochu experimentovať :)- 2
V miske zmiešame maslo s medom a cukrom. Pridáme vajce a miešame, kým nám nevznikne kompaktná hmota.
- 3
Pridáme suché suroviny. Všetko dobre premiešame.
- 4
Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme guličky vytvorené z cesta. Každú stlačime vidličkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8 minút (záleží podľa veľkosti cookes).
- 5
TIP1: Ak je cesto príliš tekuté, dáme ho na niekoľko minút do chladu.
TIP2: Ak sa nám pri pritláčaní lepí vidlička na cesto, trochu ju pomúčime alebo posypeme kryštálovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu