Perníkové cookies

europizza - fotkaeuropizza, 22. decembra 2014
Perníkové cookies
Foto: europizza

Cookes patria medzi moje najobľúbeniejšie dezerty (čo sa týka pečenia) lebo sa na nich nedá takmer nič pokaziť :) Zobraziť celý popis Cookes patria medzi moje najobľúbeniejšie dezerty (čo sa týka pečenia) lebo sa na nich nedá takmer nič pokaziť :) Aj tento recept mám od kamarátky (tej istej ako recept čokoládové cookies). Aj tento som si upravila čiastočne podľa seba. Môžete ich robiť po celý rok ale tieto sa mi zdajú ,,vianočnejšie" nakoľko vôňa pri ich pečení v kombinácii s vôňou čerstvého ihličia a zvukom kolied vytvárajú pre mňa skvelú atmosféru Vianoc.

40
porcií
8 minút
na 170 °C

Suroviny

0,5 šálky
0,5 šálky
2 PL
1 ks
1,25 šálky
2 PL
1 balenie
rôzne




Postup

  1. 1

    1 šálka = 250ml

    Čo sa týka korenín, použila som perníkové korenie, mletú škoricu, citrónovú kôru, mletý zázvor, koriander...skrátka všetko, čo som našla doma a povedala som si, že by sa to mohlo hodiť do tohoto receptu. Množstvo som dala podľa chuti a vône. Takže sa nebojte trochu experimentovať :)

  2. 2

    V miske zmiešame maslo s medom a cukrom. Pridáme vajce a miešame, kým nám nevznikne kompaktná hmota.

  3. 3

    Pridáme suché suroviny. Všetko dobre premiešame.

  4. 4

    Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme guličky vytvorené z cesta. Každú stlačime vidličkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8 minút (záleží podľa veľkosti cookes).

  5. 5

    TIP1: Ak je cesto príliš tekuté, dáme ho na niekoľko minút do chladu.
    TIP2: Ak sa nám pri pritláčaní lepí vidlička na cesto, trochu ju pomúčime alebo posypeme kryštálovým cukrom.

Diskusia k receptu

marikafil
vyzerajú super, len si chcem overiť tú 1/2 šálku masla - myslí sa pol šálky roztopeného masla? aj tak by som si ho predtým radšej odvážila - mohla by si prezradiť, koľko je to gramov?
1x vini55
europizza
Ahoj, ja som použila kvadrik masla velkosti cca 3cm x 5cm x 5,5cm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia