Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník s kokosom ako pierko fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 10. novembra 2019
Perník s kokosom ako pierko (fotorecept)
Foto: luwinka

Ľahučký perníkový koláčik s kokosom ako pierko. Je naozaj taký. Veľkosť plechu je 20 krát 20 cm, je to štvorcový plech.

16
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
1/2 bal.
1/2 bal.
8 PL
podľa potreby
2 ks
50 ml
4 ČL
100 ml
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé vymiešame oba cukry - práškový aj škoricový - s vajciami. Potom pridáme olej, múku rozmiešanú s kypriacim práškom do perníka a kakaom. Teraz pridáme strúhaný kokos a rumovú arómu a zamiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a všetko poriadne vymiešame.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech som vyložila alobalom a trošku som ho pomastila tukom. Cesto som vyliala do plechu.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 180 stupňov v predhriatej rúre 35 minút.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúci koláčik potrieme džemom.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychládnutí ho polejeme čokoládovou polevou.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame na štvorce. Tu je na plechu.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieriku.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ku kávičke ako stvorený :-)

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá výborne ... dobrý perník nikdy nie je na škodu, a dá sa robiť na rôzne spôsoby - s čokoládou, krémom, s kokosom posypaný, ako muffiny, alebo iba s ovocím či ovocnou omáčkou a vždy je to výborný koláčik.


kuko95
mnam sice niesom na kolace ale takyto fajnovy pernik s dzemom milujem
kucharka
Tak už je aj vyskúšaný. Ja som musela ale dať trochu viac mlieka a možno nabudúce budem piecť o pár minút menej. Prihodila som aj za hrsť hrozienok.
Koláčik je jednoduchý rýchly a chutný. Ďakujem za recept.


evia
Ja som tiež vyskúšala tento receptík, lebo foto je krásne, vydarené. Mne sa ale cesto nezdalo už keď som ho zarobila. Postupovala som presne podľa receptu čo do množstva, ale cesto bolo veľmi husté, lepivé. Myslela som, že to bude asi tým, že som mala vajcia S, tak som pridala ďalšie vajce a musela som priliať aj viac mlieka. Okrem týchto prídavných surovín som pozabudla na to, že by bolo asi potreba pridať aj kypriaci prášok do perníku viac, ako iba polovicu sáčku. Takže môj pokus vyšiel asi tak, že cesto nebolo vôbec vláčne jemné - nadýchané, ale hutné, nenafúklo sa, ale jedlé to bolo, lebo ingrediencie nepustia. Chuť zostala. Tak sa pýtam, že kde som urobila chybu.
luwinka
@evia (12.11.2019 18:31)

Ja som všetko robila tak , ako je v recepte mojom napísané. Možno toho mlieka by bolo potrebné viac v tvojom prípade keď píšeš , že cesto bolo husté. A toho prášku perníkového som dala len 1/2 balíčka ako píšem v recepte . Ja by som ani nedávala celý ten prášok , nakoľko je to potom moc aromatické , čo mne by vadilo na chuti. Lebo toto som robila v malom plechu 20 krát 20 cm. Je to štvorcový plech. , a je to len s 200 g múky. Keby som robila s väčšej dávky , tak by mi to vytieklo z tohto malého plechu. Recept mám vyskúšaný , overený . Neviem ako by som ti pomôhla a mrzí ma , že to takto dopadlo u teba.
janamaria
dnes som ho piekla no bohuzial posledni krat.veeelmy suchy pernik my vysiel.jedia ho sliepky lebo po vychladnuti este aj stvrdol.
sracz
Nuž ja mám iba pozitívnu skúsenosť, milá Luwinka! Pripravil som perník krok za krokom podľa Tvojeho receptu a vydaril sa perfektne. To konšatovala aj moja "Prišahana", ako aj naávšteva z Phoenix_u AZ, Ruska i Ukrajiny! Tvoje ingrediencie som doplnil o 6 PL sušených brusníc, namočených v 100 ml šľahačkovej smotany a 100 ml rumu (nahradil som ním rumovú arómu); jahodový džem som vymenil za marhuľový (6 PL zohriatych s 2 PL vody). Bars fajne prudko jedlé, zaprášilo sa za ním "krát_dva". Ďakujem a prispievaj, prosím, naďalej! Maj iba pekné úspešné dni a len a len usmievavých ľudí okolo seba!


kucharka
@sracz , ako tak pocitam, dal si o 200ml viac tekutin .... to som asi aj ja dala tak viac mileka a preto vysiel dobre.
Pekny den prajem :-))
luwinka
@sracz (18.11.2019 06:42)

Ďakujem pekne za foto.Som rada že sa ti vydaril. Pekný večer.