Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník s kokosom ako pierko fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 10. novembra 2019
Perník s kokosom ako pierko (fotorecept)
Foto: luwinka

Ľahučký perníkový koláčik s kokosom ako pierko. Je naozaj taký. Veľkosť plechu je 20 krát 20 cm, je to štvorcový plech.

16
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
1/2 bal.
1/2 bal.
8 PL
podľa potreby
2 ks
50 ml
4 ČL
100 ml
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé vymiešame oba cukry - práškový aj škoricový - s vajciami. Potom pridáme olej, múku rozmiešanú s kypriacim práškom do perníka a kakaom. Teraz pridáme strúhaný kokos a rumovú arómu a zamiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a všetko poriadne vymiešame.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech som vyložila alobalom a trošku som ho pomastila tukom. Cesto som vyliala do plechu.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 180 stupňov v predhriatej rúre 35 minút.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúci koláčik potrieme džemom.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychládnutí ho polejeme čokoládovou polevou.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame na štvorce. Tu je na plechu.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieriku.

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ku kávičke ako stvorený :-)

    Perník s kokosom ako pierko (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ja som tiež vyskúšala tento receptík, lebo foto je krásne, vydarené. Mne sa ale cesto nezdalo už keď som ho zarobila. Postupovala som presne podľa receptu čo do množstva, ale cesto bolo veľmi husté, lepivé. Myslela som, že to bude asi tým, že som mala vajcia S, tak som pridala ďalšie vajce a musela som priliať aj viac mlieka. Okrem týchto prídavných surovín som pozabudla na to, že by bolo asi potreba pridať aj kypriaci prášok do perníku viac, ako iba polovicu sáčku. Takže môj pokus vyšiel asi tak, že cesto nebolo vôbec vláčne jemné - nadýchané, ale hutné, nenafúklo sa, ale jedlé to bolo, lebo ingrediencie nepustia. Chuť zostala. Tak sa pýtam, že kde som urobila chybu.
@evia (12.11.2019 18:31)

Ja som všetko robila tak , ako je v recepte mojom napísané. Možno toho mlieka by bolo potrebné viac v tvojom prípade keď píšeš , že cesto bolo husté. A toho prášku perníkového som dala len 1/2 balíčka ako píšem v recepte . Ja by som ani nedávala celý ten prášok , nakoľko je to potom moc aromatické , čo mne by vadilo na chuti. Lebo toto som robila v malom plechu 20 krát 20 cm. Je to štvorcový plech. , a je to len s 200 g múky. Keby som robila s väčšej dávky , tak by mi to vytieklo z tohto malého plechu. Recept mám vyskúšaný , overený . Neviem ako by som ti pomôhla a mrzí ma , že to takto dopadlo u teba.
Nuž ja mám iba pozitívnu skúsenosť, milá Luwinka! Pripravil som perník krok za krokom podľa Tvojeho receptu a vydaril sa perfektne. To konšatovala aj moja "Prišahana", ako aj naávšteva z Phoenix_u AZ, Ruska i Ukrajiny! Tvoje ingrediencie som doplnil o 6 PL sušených brusníc, namočených v 100 ml šľahačkovej smotany a 100 ml rumu (nahradil som ním rumovú arómu); jahodový džem som vymenil za marhuľový (6 PL zohriatych s 2 PL vody). Bars fajne prudko jedlé, zaprášilo sa za ním "krát_dva". Ďakujem a prispievaj, prosím, naďalej! Maj iba pekné úspešné dni a len a len usmievavých ľudí okolo seba!



Pridaj komentár k receptu: