Perlička na smotane

Autor receptu: peta5

Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z perličky patrí k najzdravším a veruže aj chuťovo to bolo super.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme. Pripravíme si všetko potrebné. Dáme si do panvice olivový olej a do neho rozpustiť maslo.
  2. Mäsko opečieme prudko do zlata, zalejeme vínom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku, bobkový list, pomelieme korenie. V mažiari si rozdrvíme borievku a pridáme k mäsu. Podlejeme vodou, osolíme podľa chuti a necháme dusiť do mäkka, resp. kto chce, dať na pekáč a dať upiecť. Ja som ostala pri dusení na veľkej panvici. Dusilo sa takmer hodinu.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, ja som odstránila kožu, keďže ju nemáme radi.
  4. Omáčku si scedíme, dáme naspäť variť, pridáme créme fraiche alebo smotanu, zavaríme. Robím aj tak že odstránim bobkáč a borievku, omáčku rozmixujem ponorným mixérom (môj syn neznáša cibuľku ale keď je rozmixovaná v pohode spapá) a potom pridám créme fraiche. Mäso vrátime k omáčke, zahustíme- hotovo. Dobrú chuť!