Perkelt zo sumca

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
  2. Na zohriatom oleji opečieme pancetu a vyberieme ju. Na rovnaký tuk pridáme cibuľu, krátko ju opečieme a potom nádobu zložíme zo sporáka.
  3. Pridáme červenú sladkú a štipľavú mletú papriku, zalejeme 100 ml vody a nádobu dáme znovu na sporák.
  4. Po cibuli rozložíme rybu, posypeme vegetou a zalejeme horúcou vodou, aby prekryla rybu. Potom pridáme ostrú feferónku, nasekaný cesnak a varíme na miernom ohni 25 – 30 minút.
  5. Ako prílohu podávame scedenú cestovinu, uvarenú v slanej vode: v širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme smotanu a scedenú cestovinu.
  6. Posypeme vegetou, dobre premiešame a krátko povaríme. Čerstvý kravský syr dobre scedíme, zamiešame s horúcou cestovinou a posypeme kúskami opekanej pancety.