Perkelt zo sumca
Autor receptu: redakcia
Postup- Rybu očistíme, umyjeme
a nakrájame na rezne. Cibuľu
nasekáme nadrobno a pancetu
nakrájame na kocky.
- Na zohriatom oleji opečieme
pancetu a vyberieme
ju. Na rovnaký tuk pridáme
cibuľu, krátko ju opečieme
a potom nádobu zložíme zo
sporáka.
- Pridáme červenú
sladkú a štipľavú mletú papriku,
zalejeme 100 ml vody
a nádobu dáme znovu na
sporák.
- Po cibuli rozložíme
rybu, posypeme vegetou
a zalejeme horúcou vodou,
aby prekryla rybu. Potom
pridáme ostrú feferónku,
nasekaný cesnak a varíme na
miernom ohni 25 – 30 minút.
- Ako prílohu podávame scedenú
cestovinu, uvarenú
v slanej vode: v širšej panvici
rozpustíme maslo, pridáme
smotanu a scedenú cestovinu.
- Posypeme vegetou,
dobre premiešame a krátko
povaríme. Čerstvý kravský
syr dobre scedíme, zamiešame
s horúcou cestovinou
a posypeme kúskami opekanej
pancety.
|