Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Dnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť,
keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom
naše hladné brušká.S touto kombináciou paprikáš a nokedle sme mali obed za malú
chvíľku.. hlavne sme boli všetci najedení do sýta..
4 porcie |
120 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si králičie mäsko, poriadne som ho umyla a osušila...
- Králičie mäsko som obalila v hladkej múke zo všetkých strán..na panvicu som si dala lyžicu oleja a králičie mäsko som na oleji opiekla...
- postupne som pridala na opečenie všetky kúsky mäsa...
- Do rajnice som dala lyžicu masti a pokrájala cibuľku na kocky...
- Na opečenú cibuľku som dala červenú mletú papriku a zaliala som vodou.Nechala som chvíľku povariť a potom som do nej vložila opečené mäsko, osolila, okorenila a prikryla pokrievkou a nechala dusiť. Pačas dusenia som pridala do paprikášu 3 lyžice domáceho leča.
- Pokial sa králik varil, urobila som si cesto na nokedle..Z hladkej múky, vajec a štipky soli s pridaním vody som vymiešala riedke cesto.
- Dala som zovrieť do hrnca vodu a do vriacej som nahádzala haluštičky..
- Hotové nokedle som vybrala zcedila a poliala troškou oleja....Na tanier som uložila nokedle, poliala šťavou z perkeltu..a uložila mäsko..