Perkelt z domáceho králika s nokedlami /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Dnes som uvarila vynikajúci perkelt z domáceho králika.Je to spomienka na mladosť, keď sme mali vlastný chov a maminka kedykoľvek nasýtila s týmto vvynikajúcim jedlom naše hladné brušká.S touto kombináciou paprikáš a nokedle sme mali obed za malú chvíľku.. hlavne sme boli všetci najedení do sýta..

4
porcie
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si králičie mäsko, poriadne som ho umyla a osušila...
  2. Králičie mäsko som obalila v hladkej múke zo všetkých strán..na panvicu som si dala lyžicu oleja a králičie mäsko som na oleji opiekla...
  3. postupne som pridala na opečenie všetky kúsky mäsa...
  4. Do rajnice som dala lyžicu masti a pokrájala cibuľku na kocky...
  5. Na opečenú cibuľku som dala červenú mletú papriku a zaliala som vodou.Nechala som chvíľku povariť a potom som do nej vložila opečené mäsko, osolila, okorenila a prikryla pokrievkou a nechala dusiť. Pačas dusenia som pridala do paprikášu 3 lyžice domáceho leča.
  6. Pokial sa králik varil, urobila som si cesto na nokedle..Z hladkej múky, vajec a štipky soli s pridaním vody som vymiešala riedke cesto.
  7. Dala som zovrieť do hrnca vodu a do vriacej som nahádzala haluštičky..
  8. Hotové nokedle som vybrala zcedila a poliala troškou oleja....Na tanier som uložila nokedle, poliala šťavou z perkeltu..a uložila mäsko..