Foto: vierocka72
Tieto vafle si robievame často na víkendové raňajky, ale môžu byť aj ako sladký obed alebo múčnik. Náš jedenásťročný syn ich zbožňuje a sám Zobraziť celý popisTieto vafle si robievame často na víkendové raňajky, ale môžu byť aj ako sladký obed alebo múčnik. Náš jedenásťročný syn ich zbožňuje a sám všetko pripraví. Na mne je už len práca s vafľovačom.
porcií
príprava
Postup
-
1
V miske si zmiešame suché prísady (múku, soľ, cukor a kypriaci prášok). Pridáme žĺtky, olej a mlieko. Všetko rozmiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta. Cesto necháme chvíľku postáť.
- 2
Medzitým si predhrejeme vafľovač a potrieme ho olejom. Vyprážame v rozohriatom vafľovači cca 8 minút. Po každej dávke nezabudneme dosky potrieť olejom.
- 3
Servírujeme každému podľa chuti - s džemom, šľahačkou, javorovým sirupom, ovocím ...
- 4
Ešte tip: Ak nemáte poruke vafľovač, tak tento recept môžete použiť na krásne nadýchane lievance - stačí len panvica. My sme ich takto už niekoľkokrát urobili na dovolenke v sparťansky vybavenej kuchynke.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu