Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Sýty víkendový obed pripravený s láskou ku sviatku...

5-6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na masle krátko opražíme cesnak, zalejeme smotanou a pridáme nastrúhaný syr. Pomaly zohrievame, aby sa syr rozpustil a vytvoril hustejšiu omáčku. Ak sa Vám zdá omáčka hrčkavá kľudne ju premixujte ponorným mixérom.
  2. Kuracie prsia nakrájame na rezne a necháme ich marinovať v uvedených surovinách aspoň 2 hodiny. Budú trochu štipľavé, ale to je na mäse skvelé. Na rozohriatom oleji ich poopekáme...
  3. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť, ak máte čerstvo nazbierané, ešte lepšie...na troche oleja ich osmažíme a polejeme trochou vody, podusíme... hríby rozmixujeme a pridáme bazalkové pesto, prípadne podľa chuti dosolíme. vznikne nám taká veľmi chutná pasta. Uvarené cestoviny prelejeme syrovou omáčkou, pridáme mäso a na špenátový list dáme za lyžicu hríbovej pomazánky...Dobrú chuť prajem