Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Sýty víkendový obed pripravený s láskou ku sviatku...
5-6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na masle krátko opražíme cesnak, zalejeme smotanou a pridáme nastrúhaný syr. Pomaly zohrievame, aby sa syr rozpustil a vytvoril hustejšiu omáčku. Ak sa Vám zdá omáčka hrčkavá kľudne ju premixujte ponorným mixérom.
- Kuracie prsia nakrájame na rezne a necháme ich marinovať v uvedených surovinách aspoň 2 hodiny. Budú trochu štipľavé, ale to je na mäse skvelé. Na rozohriatom oleji ich poopekáme...
- Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť, ak máte čerstvo nazbierané, ešte lepšie...na troche oleja ich osmažíme a polejeme trochou vody, podusíme... hríby rozmixujeme a pridáme bazalkové pesto, prípadne podľa chuti dosolíme. vznikne nám taká veľmi chutná pasta. Uvarené cestoviny prelejeme syrovou omáčkou, pridáme mäso a na špenátový list dáme za lyžicu hríbovej pomazánky...Dobrú chuť prajem