Penne s pórom, šampiňónmi, olivami v paradajkovo-syrovej omáčke s jarnou cibuľkou
Foto: mariamka
Zeleno-štvrtková improvizácia, keďže špenát v našom supermarkete sa minul.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny.
- 2
Na troške oleja popražíme na drobno nakrájanú slaninku. Pridáme na polkrúžky nakrájanú bielu časť póru, chvíľku opečieme a pridáme nakrájané šampiňóny / ja krájam na hrubšie plátky, tak to máme radi. Miešame a opekáme zo 5 minút, kým zmäknú (môžeme ochutnať).
- 3
Prilejeme paradajkový pretlak (dala som ten väčší v plechovke), ak máme rajčiny v konzerve, kľudne aj tie. Ja mám poctivý domáci pretlak aj zamrazený, ale nebol čas ho rozmraziť, inak je vynikajúci. Dala som jednu kocku slepačieho bujónu, môžme nahradiť svojím osvedčeným dochucovadlom. Posolíme, okoreníme. Necháme prevrieť. Vytlačíme syr z čreva, tu sa tiež môže improvizovať, kto má, dá tvrdý postrúhaný, pomrvený syr, ale tieto naše "syrečky" sú v takýchto omáčkach osvedčené.
- 4
A už veľa netreba, miešame, kým sa syr roztopí, pridáme na krúžky nasekané olivy, tie už variť netreba, dochutíme, ja som dala štipku cukru, nech to má šmrnc, kto chce môže si doštipľavieť. Celkom na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku aj s vňaťkou.
- 5
Medzitým sa uvarili penne, naložíme cestoviny a polejeme omáčkou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu