Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.

patrick - fotkapatrick, 2. novembra 2012
Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Foto: patrick

Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
20 g
20 g
20 g
50 ml
80 g
40 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody, uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.

  2. 2

    Na panvici si na strednom plameni zohrejeme olivový olej na ktorom opražíme šampiňóny do zlata a potom k nim pridáme mrazený hrach aby sa rozmrazil a prehrial.

  3. 3

    Omáčku spravíme tak, že si v malom kastróli zohrejeme smotanu skoro ku bodu varu a rozpustíme v nej všetky syry.

  4. 4

    Nakoniec pridáme cestoviny aj omáčku do panvice v ktorej máme šampiňóny a hrach a dobre premiešame.

  5. 5

    Podávať môžeme s čerstvými bazalkovými listami na vrchu, ktoré som bohužiaľ nemal :-)

  6. 6

    Toto je typ jedla "rýchly obed alebo večera" keď sa vám nechce tráviť príliš veľa času v kuchyni. Ak si chcete prípravu ešte viac skrátiť tak môžete použiť už hotovú omčku quatro formaggi, ktorú teraz dostať napríklad v Lídli (bol Talianský týždeň) alebo v rôznych iných marketoch. V skutočnosti je aj táto kupovaná omáčka celkom fajn aj keď s originálom pripraveným doma sa to samozrejme nedá porovnávať :-)

Diskusia k receptu

kaia
Jej, dalsi vyborny recept. Vidim, ze mas rad taliansku kuchynu. Ja tiez, a velmi. Bravo, tesim sa na tvoje dalsie recepty:)
afataga
zasa vyborne, len ten hrach by som ja nedala :-) ale ako hovoris, kazdemu podla chuti
patrick
@afataga hrach sa mi už dlhšie len tak povaľoval v mraziaku tak som ho pridal sem, bál som sa či pôjde chuť hrachu s týmto jedlom dokopy ale s výsledkom som bol celkom spokojný :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia