Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.
porcia
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody, uvaríme podľa návodu na obale a scedíme. 
- 2
Na panvici si na strednom plameni zohrejeme olivový olej na ktorom opražíme šampiňóny do zlata a potom k nim pridáme mrazený hrach aby sa rozmrazil a prehrial. 
- 3
Omáčku spravíme tak, že si v malom kastróli zohrejeme smotanu skoro ku bodu varu a rozpustíme v nej všetky syry. 
- 4
Nakoniec pridáme cestoviny aj omáčku do panvice v ktorej máme šampiňóny a hrach a dobre premiešame. 
- 5
Podávať môžeme s čerstvými bazalkovými listami na vrchu, ktoré som bohužiaľ nemal :-) 
- 6
Toto je typ jedla "rýchly obed alebo večera" keď sa vám nechce tráviť príliš veľa času v kuchyni. Ak si chcete prípravu ešte viac skrátiť tak môžete použiť už hotovú omčku quatro formaggi, ktorú teraz dostať napríklad v Lídli (bol Talianský týždeň) alebo v rôznych iných marketoch. V skutočnosti je aj táto kupovaná omáčka celkom fajn aj keď s originálom pripraveným doma sa to samozrejme nedá porovnávať :-) 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu