Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov. Hotový mousse (šľahanú penu) z bielej čokolády necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Mandľový krokant: Plátky mandlí zmiešame s trstinovým cukrom a necháme upiecť medzi dvoma plechmi.
  3. Ovocné želé: V ríbezľovom džúse rozvaríme ošúpané pokrájané jablká, rozmixujeme ich a prepasírujeme. Do teplej masy pridáme želatínu, ktorú sme predtým nechali napučať vo vode, rozmiešame a vylejeme ju do formy. Stuhnutú krájame alebo vyrezávame podľa potreby.
  4. Mousse podávame s plátkami mandľového krokantu, kúskami želé a ozdobíme mätou a jedlými kvetmi.