Pekingské mäso (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V rcp je aj wei-su, ja nedávam.
Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc
- Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)
- Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.
- Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.
- Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo
- Príloha: jazmínová ryža.
Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)