Pekingské mäso (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V rcp je aj wei-su, ja nedávam. Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc
  2. Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)
  3. Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.
  4. Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.
  5. Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo
  6. Príloha: jazmínová ryža. Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)