Pečienkové rolky (fotorecept)

Autor receptu: terakota

Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich priateľov.Stačí k tomu dobrá panvica a nejaká podpera na retiazku (trojnožka, alebo drevo podopreté kameňom).

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bôčik nakrájame na tenké plátky čo najdlhšie, lahôdkové ramienko alebo šunku nakrájame na tenko všetko najlepšie strojom. Papriku a pór narežeme na 5 cm dlhé plátky a cibuľu tak isto na tenké plátky - kolieská.Pečeň narežeme rovnako na 5 cm dlhé klátiky 1x1 cm
  2. Na dosku si uložíme postupne jeden plátok bôčika, plátok ramienka, pečeň,papriku,pór, cibuľu po jednom kuse. osolíme, okoreníme a postupne zrolujeme najprv do ramienka a potom špirálovite bôčikom. Koniec bôčika zafixujeme šparátkom, aby sa nám rolka nerozvíjala. Uložíme do krabice na potraviny a môžme ísť do prírody.
  3. V prírode si urobíme uhnište, zavesíme plech alebo plochú panvicu, na ktorú dáme masť, a do horúcej masti vložíme dve-tri cibule nakrájané na hrubé kolieska a očistený cesnak celú hlávku. Zľahka opečieme do zlatova zo všetkých strán, vyberieme na tanier a do cibuľovo-cesnakovej masti naukladáme hotové rolky
  4. Opečieme na silnejšom ohni, otáčame z každej strany. Nepečieme dlho, pečeň nepotrebuje dlho opekať lebo bude tvrdá. A môžme podávať aj s pečenou cibuľou a cesnakom a chlebom.