Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom. Potom ich zabalíme do cesta pokrájaného na štvorce, preložíme na plech, vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme asi 5 minút do zlatista. V panvici na rozohriatom oleji opražíme cibuľku s mladým hráškom a mladou fazuľkou.
  2. Rajčiakové concassé: Narezané rajčiaky sparíme vo vriacej vode, schladíme vo vode s ľadom a ošúpeme. Nato ich rozpolíme, lyžicou vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na drobné kocky a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a čerstvo zomletým korením.
  3. Pridáme posekanú bazalku a jarnú cibuľku, premiešame a necháme na sitku odkvapkať (asi 5 minút). Olejom pomastíme cesto, kým ho dáme piecť.
  4. Brusnice: Javorový sirup alebo vodu s medom uvedieme do varu, pridáme brusnice, stiahneme zo sporáka a necháme odležať.