Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom

Autor receptu: tetrisss

Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a zdravo, poprípade aby som mohla túto úpravu použiť aj ako pokrm na Vianoce. Jedlo bolo chutné a ľahké, vrele odporúčam.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mrazené pstruhy necháme trochu odmraziť, nožom potom odstránime šupiny, čiže to lesklé na rybe. Po celkovom odmrazení ryby umyjeme, osušíme, posolíme vnútri aj vonku. Necháme pol hodiny odležať. Múku zmiešame s grilovacím korením, korením a dáme ju do dlhšej nádoby.
  2. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a vložíme primeraný pekáčik, do neho dáme polovicu masla a olej, necháme rozohriať. Do ryby vložíme po kúsku zo zvyšného masla, obalíme v ochutenej múke a vložíme do rozohriateho tuku. Ak by sme mali nejaké zelené vňate, môžeme spolu s maslom vložiť do ryby aj tieto.
  3. Ryby pečieme v rúre asi 20 minút, za tento čas ryby raz otočíme a polievame výpekom. Hotové ryby sa dajú jednoducho vykostiť a to podvihnitím jednej strany ryby, chrbtica sa ľahko uvoľní a potom vytiahneme aj zvyšok.
  4. Na šalát si očistíme zeleninu, na jemno ju pokrájame, aj syr, nabudúce postrúham hádam a len spojíme majonézou, cesnak roztlačíme. Môžeme trochu pridať citrónovú šťavu. Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom.