Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Autor receptu: tetrisss
Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a zdravo, poprípade aby som mohla túto úpravu použiť aj ako pokrm na Vianoce. Jedlo bolo chutné a ľahké, vrele odporúčam.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Mrazené pstruhy necháme trochu odmraziť, nožom potom odstránime šupiny, čiže to lesklé na rybe. Po celkovom odmrazení ryby umyjeme, osušíme, posolíme vnútri aj vonku. Necháme pol hodiny odležať. Múku zmiešame s grilovacím korením, korením a dáme ju do dlhšej nádoby.
- Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a vložíme primeraný pekáčik, do neho dáme polovicu masla a olej, necháme rozohriať. Do ryby vložíme po kúsku zo zvyšného masla, obalíme v ochutenej múke a vložíme do rozohriateho tuku. Ak by sme mali nejaké zelené vňate, môžeme spolu s maslom vložiť do ryby aj tieto.
- Ryby pečieme v rúre asi 20 minút, za tento čas ryby raz otočíme a polievame výpekom.
Hotové ryby sa dajú jednoducho vykostiť a to podvihnitím jednej strany ryby, chrbtica sa ľahko uvoľní a potom vytiahneme aj zvyšok.
- Na šalát si očistíme zeleninu, na jemno ju pokrájame, aj syr, nabudúce postrúham hádam a len spojíme majonézou, cesnak roztlačíme. Môžeme trochu pridať citrónovú šťavu. Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom.