Čučoriedkový koláč
Pečený čučoriedkový lievanec s cícerom bez lepku
Autor receptu: novalim
Lievance pripravené na panvici poznáme všetci. Ale čo tak vyskúšať niečo nové, chutné a výživné?* Náš dnešný recept vás
presvedčí, že lievancové cesto sa dá poľahky variovať aj v surovinách aj v jeho príprave. Postačí Vám naša zmes Promix PK,
cícerová múka a voňavé koreniny ako kardamóm a vanilka. K lievancom neodmysliteľne patrí aj javorový sirup, ktorým sme
nešetrili ani my. Tak sa pustime do toho!
8-10 porcií |
50 (+ chladnutie) minút príprava |
35-45 minút na 200 °C |
Postup
- 1 hrnček = 250 ml. Do misy vložíme všetky suroviny okrem čučoriedok. Elektrickým robotom vymiešame na hladké tekuté cesto. Necháme pár minúť postáť.
- Cesto rovnomerne nalejeme do okrúhlej zapekacej formy na tarty s priemerom približne 25 cm. Umyté a dôkladne osušené čučoriedky poukladáme do cesta.
- Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C. Pečieme 35-45 minút. Na záver urobíme test špajlou - ak vyjde z cesta suchá, lievanec je dobre upečený.
- Necháme vychladnúť asi 20 minút mimo rúry a potom na povrch rovnomerne rozotrieme 2 PL javorového sirupu. Vytvoríme tak efekt lesku a glazúry a koláč si udrží aj svoju vlhkosť.