Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... dnes je to zo smatankou
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny .... ako prvé si urobíme vývar z jednej kocky bujona a necháme vychladnúť - ak nemáme iný vývar
- na sklovitú cibulu prisypeme trochu bazalky , drcenej rasce a čierného korenia
- na tento základ pridáme očistený a na 3mm pokrájaný pečeňovec dubový
- a trochu osmahneme , podlijeme 125 mll vody zavrieme tlakový hrniec a ..
- priprávíme si zátrepku .... 1 smatanka zmiešaná zo 4 kopcovitými ližičkami hladkej múky
- na panvicu si dáme trochu vývaru ,pridáme mix smatanky a pomali prilievame vývar a miešame a miešame , aby hrudky neboly
- ked hrniec odtlakujeme ,pridáme trochu pokrájaného pórku
- prilejeme zátrepku
- osolil som vegetou - necháme prejsť varom
- podávať môžme s knedlou či varenými zemiakmi ,ale ja som mal domácí chlebík