Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... dnes je to zo smatankou

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny .... ako prvé si urobíme vývar z jednej kocky bujona a necháme vychladnúť - ak nemáme iný vývar
  2. na sklovitú cibulu prisypeme trochu bazalky , drcenej rasce a čierného korenia
  3. na tento základ pridáme očistený a na 3mm pokrájaný pečeňovec dubový
  4. a trochu osmahneme , podlijeme 125 mll vody zavrieme tlakový hrniec a ..
  5. priprávíme si zátrepku .... 1 smatanka zmiešaná zo 4 kopcovitými ližičkami hladkej múky
  6. na panvicu si dáme trochu vývaru ,pridáme mix smatanky a pomali prilievame vývar a miešame a miešame , aby hrudky neboly
  7. ked hrniec odtlakujeme ,pridáme trochu pokrájaného pórku
  8. prilejeme zátrepku
  9. osolil som vegetou - necháme prejsť varom
  10. podávať môžme s knedlou či varenými zemiakmi ,ale ja som mal domácí chlebík