Pečeňové špecle do polievky fotorecept
Foto: zolik
Praktické nočky/špecle ako závarka do polievok. Robievam ich vo väčšom množstve a naporcované zamrazujem.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gramáže neuvádzam, keďže výsledok závisí od množstva použitých kuracích pečienok. Tieto rozmixujeme ponorným mixérom, následne prepasírujeme cez sitko. Pridáme vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, čierne mleté korenie a soľ.
-
2
Všetko spolu premiešame a postupne pridávame múku, kým nám vznikne redšie cesto. Malo by ľahko odpadávať z varechy.
-
3
Necháme postáť, kým zovrie voda v hrnci a cez haluškovač pretrieme cesto. Po vyplávaní špecle ešte 2-3 minúty povaríme. Vyberieme do nádoby a jemne prelejeme olejom, aby sa nezlepili.
-
4
A máme hotovo. Môžu ísť hneď do polievky, alebo po vychladnutí do mrazničky.
Veď práve o to obohatenie ide. Moji synovia majú veľmi radi zeleninové polievky. A keď je tam kúsok mäsa, alebo tieto “Leberspätzle“ tak o to viac. Zamrazené ich mám vždy v zásobe. Ďakujem Ti za komentár a prajem ešte pekné nedeľné poobedie.