Pečeňové halušky

Pečeňové špecle do polievky (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Praktické nočky/špecle ako závarka do polievok. Robievam ich vo väčšom množstve a naporcované zamrazujem.

30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Gramáže neuvádzam, keďže výsledok závisí od množstva použitých kuracích pečienok. Tieto rozmixujeme ponorným mixérom, následne prepasírujeme cez sitko. Pridáme vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, čierne mleté korenie a soľ.
  2. Všetko spolu premiešame a postupne pridávame múku, kým nám vznikne redšie cesto. Malo by ľahko odpadávať z varechy.
  3. Necháme postáť, kým zovrie voda v hrnci a cez haluškovač pretrieme cesto. Po vyplávaní špecle ešte 2-3 minúty povaríme. Vyberieme do nádoby a jemne prelejeme olejom, aby sa nezlepili.
  4. A máme hotovo. Môžu ísť hneď do polievky, alebo po vychladnutí do mrazničky.