Pečeňová paštéta na údenársky spôsob

Autor receptu: cokomilka

Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

10
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 175 °C

Postup

  1. Všetky zložky dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku, ochutíme koreninami a soľou, pridáme vajcia, trochu múky a dôkladne premiešame.
  2. Na pomastený pekáč rozložíme šál, potrieme ho surovým hašé a zrolujeme napevno pozdĺžne.
  3. Pekáč vložíme do vodného kúpeľa a v stredne teplej rúre varíme 2 hodiny. Voda v kúpeli musí stále vrieť. Odparenú vodu sústavne dopĺňame. Hotovú paštétu necháme v teplej rúre a pred podávaním nakrájame na plátky. Je to chutné temer ako husacia pečeň.