Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Autor receptu: cokomilka
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
10 porcií |
180 minút príprava |
120 minút na 175 °C |
Postup
- Všetky zložky dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku, ochutíme koreninami a soľou, pridáme vajcia, trochu múky a dôkladne premiešame.
- Na pomastený pekáč rozložíme šál, potrieme ho surovým hašé a zrolujeme napevno pozdĺžne.
- Pekáč vložíme do vodného kúpeľa a v stredne teplej rúre varíme 2 hodiny.
Voda v kúpeli musí stále vrieť. Odparenú vodu sústavne dopĺňame.
Hotovú paštétu necháme v teplej rúre a pred podávaním nakrájame na plátky. Je to chutné temer ako husacia pečeň.