Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta

jurka - bez fotkyjurka, 23. septembra 2025

Recept od Jožka.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (kuracia, králičia …)
500-750 g
2 ČL
4 Struciky
1/3 ČL
2 ČL



Postup

  1. 1

    Pečienky umyť, dať do širokého hrnca s pokrievkou spolu s masťou (bravčová, husacia,…), piecť prikryté na 180 °C 45 minút.

  2. 2

    Pripraviť si fľaše s vrchnákmi, vyvariť ich.

  3. 3

    Hned po vytiahnutí z rúry pridať k pečienkam ostatné ingrediencie a ponorným mixérom rozmixovať do hladka.

  4. 4

    Naložiť horúce do horúcich fliaš, utrieť hrdlo od odkvapnutej paštéty počas nakladania, dobre zavrieť, otočiť hore dnom a nechať vychladnúť.

Diskusia k receptu