Pečené zemiaky s údeným tofu a cibuľou
Autor receptu: martinis
Jedno z veľmi jednoduchých a tiež lacných jedál, ktoré sa tradične pripravujú s klobáskou či
inou údeninou. Mne chutia s údeným tofu a nakladanou zeleninou :)
1 porcia |
55 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Rúru necháme rozohriať na 180 °C, funkciu teplovzdušného grilu. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, tofu zasa na kocky. Všetko spolu zmiešame v mise.
- Ochutíme veľkou štipkou soli, čerstvo namletým čiernym korením a mletou paprikou, potom opäť premiešame. Malý pekáčik vymastíme olejom, zmes doň rozložíme, pokvapkáme olejom a prikryté dáme piecť na 45 minút. Hotové jedlo preložíme na tanier, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s nakladanou zeleninou.